Lymfaterapia ja hieronta

Lymfaterapia ja hieronta

Manuaalinen lymfaterapia

Lymfaterapiassa hoidetaan kehon turvotuksia ja vähennetään näistä johtuvia kipuja. Se on rentouttavaa hoitoa, jota voidaan käyttää hoitomuotona yksin tai yhdistettynä muihin hoitoihin, esimerkiksi hierontaan tai fysioterapiaan. Tarjoamani hoitomuoto on manuaalista lymfaterapiaa, jonka lisäksi kokonaisvaltaiseen lymfaterapiaan kuuluu myös kompressiohoito, turvotusta vähentävät harjoitteet ja infektioita lievittävä ihonhoito.

Lymfaterapiassa hoidon kohteena on imunestejärjestelmä, joka toimii yhdessä verenkierron kanssa. Hoidon tarkoituksena on imusuonten toiminnan ja imunestevirtauksen edistäminen. Järjestelmä pitää yllä nestetasapainoa ja toimii tärkeänä osana kehon puolustusjärjestelmää.

Manuaalisessa lymfaterapiassa pumppaavat, kevyet ja rytmiset otteet, sekä painevaihtelut, edistävät imusuoniston toimintaa, jolloin nesteet ja proteiinit pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat.  Manuaalisen lymfaterapian otteiden kulkusuunta noudattaa imusuoniston omaa kulkusuuntaa. Lymfaterapiassa herätellään kehon nesteitä liikkeelle hellästi, mutta tehokkaasti. Hierontaan verrattuna lymfaterapia tuntuukin hyvin kevyeltä.

Lymfaterapiaa voidaan käyttää monenlaisten vaivojen hoitoon. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Ödeemat
  • Reumaattiset turvotukset, EDS ja fibromyalgia
  • Pään alueen vaivat, esimerkiksi poskiontelotulehdukset ja päänsäryt, sekä kasvojen alueen leikkauksia edeltävä ja leikkauksen jälkeinen hoito (esim. esteettiset leikkaukset)
  • Stressioireyhtymä, rentoutuminen
  • Leikkausta edeltävä ja leikkauksen jälkeinen turvotuksen hoito
  • Lihasjännitykset- ja kivut
  • Vammat (murtumien jälkitilojen, mustelmien ja arpikudosten hoito sekä palo – ja urheiluvammat)

(Lymfaterapiaan sen sijaan ei pidä tulla akuutin infektion, syvän laskimotukoksen tai hoitamattoman sydämen vajaatoiminnan kanssa, eikä myöskään pahanlaatuisten kasvainten kanssa, joiden hoito on vielä kesken.)

On tärkeää huomioida, että turvotus on aina oire jostakin, eikä diagnoosi. Turvotuksen syy on hyvä selvittää lääkärillä ennen lymfaterapiaan hakeutumista.

Manuaalinen lymfaterapia on hyvin rentouttavaa. Hoidon jälkeen onkin hyvä levätä, sillä nesteiden lähtiessä liikkeelle voit tuntea esimerkiksi väsymystä ja vilun tunnetta. Nämä kuuluvat asiaan ja menevät ohi itsestään, ja ovat vain merkki siitä, että keho jatkaa itsensä hoitamista. Suositeltavaa on myös välttää raskasta liikuntaa.

Lymfaterapian tehoa tukee omaan kuntoon sopiva liikunta, joka tuntuu itselle mukavalta. Hoitojaksojen suositeltava pituus riippuu aina siitä, mitä lymfaterapialla hoidetaan. Ödeeman hoitoon tarvitaan pidempiäkin hoitojaksoja, kun taas esimerkiksi migreenin ja päänsäryn lievitykseen, sekä olkapääkipujen hoitoon tuloksia voi tulla nopeastikin.

Ota yhteyttä ja varaa aikasi lymfaterapiaan tai tiedustele, sopisiko se hoitomuodoksi juuri sinulle!

Hieronta

Käytän muokkaavia, pehmeitä ja tehokkaita menetelmiä hieronnan yhteydessä. Klassinen hieronta on erinomainen lihaksistoa ja kehoa rentouttava käsittely. Tämän lisäksi hyödynnän mobilisointia ja mobilisoivaa hierontaa, jolla rentoutetaan ja vapautetaan nivelten ympärillä olevia kireitä lihaksia, jolloin nivelten toimintakyky paranee ja nivelen liike laajenee. Lihaksia voidaan rentouttaa ja kipuja hoitaa lihaskalvojen ja triggerpisteiden käsittelyillä, sekä passiivisilla venytyksillä. Rintakehän ja vatsan alueen käsittely on myös hyödyllistä hyvän hoitotuloksen saavuttamisessa.   Voimakkaan kivun tunteminen hieronnan aikana ei ole tarkoituksenmukaista, vaan käsittely tapahtuu kehoa kuunnellen mukavan makean rajoilla.   

Hoitokohteen oireet saattavat voimistua hetkeksi hoidon jälkeen, mutta menevät nopeasti ohi. Sen jälkeen hoidettu alue voi olla jo huomattavasti kivuttomampi ja nivel toiminnaltaan parempi. Olkapään ongelmien hoitaminen mobilisointia, ja mobilisoivaa hierontaa, käyttäen on hyvä esimerkki edellä olevasta oireiden voimistumisesta. Nivelen liikeradan laajentuminen ja toimintakyvyn paraneminen on usein havaittavissa jo yhden käsittelyn jälkeen. 

Niskahieronta

Hieronnan jälkeen olo on usein ihanan rento ja raukea.

Hieronta pyyhkeet

Suosittelen käyttämään hoidon jälkeisen loppupäivän rentoutuen mahdollisuuksien mukaan. Käsittelyn jälkeen  on hyvä juoda vettä ja välttää kovaa fyysistä suoritusta sen päivän ajan. Näin keho saa jatkaa  vielä itse itsensä hoitamista, ja hieronnan tulokset paranevat. 

Ylläpitävää  hoitamista voidaan tarvita, jos asiakkaalla oleva ongelma on päässyt krooniseksi, tai sama rasite jatkuu ilman, että ergonomiaan kiinnitetään huomiota tai se ei ole mahdollista, esimerkiksi etätyöskentelyn aikaan. Pysyvimpien hoitotuloksien saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi tarvitaan säännöllistä liikuntaa. Keskustelen näistä mielelläni lisää kanssasi ja annan suullisesti liikuntaohjeita. 

Purentalihasten hoito

purentahieronta

Purentalihaksien hoidolla voidaan vaikuttaa moniin pään ja niska-hartiaseudun ongelmiin. Purentalihaksia hoidettaessa käsittelen kasvoja niin pinnallisesti, kuin suun sisältä, jolloin päästään paremmin käsiksi kaikkiin purentalihaksiston kohtiin. Hoidossa käsitellään myös niska-hartiaseutua, kaulaa, rintakehää ja vatsan seutua.  

Purentalihasten hoitoa voidaan käyttää esimerkiksi näiden vaivojen hoitamiseen: 

  • migreeni, päänsäryt 
  • bruksismi (eli hampaiden narskuttelu) 
  • kuorsaus 
  • jännitystilat 
  • niska-hartiaseudun kivut 
  • leuan epätasapainon puolierot 
  • leukanivelen ongelmat 
  • hengitys 
  • äänenkäytön ongelmat 
  • palan tunne kurkussa 

Käsittelen purentalihaksia halutessasi myös hieronnan yhteydessä. 

Valtakatu 38 – 40,
Lappeenranta
+358 50 411 4589
Varaa aika soittamalla tai sähköpostitse
hieronta.vammas@gmail.com

Copyright © 2021 Hieronta Vammas | Powered by Hieronta Vammas

Valtakatu 38 – 40,
Lappeenranta
+358 50 411 4589
Varaa aika soittamalla tai sähköpostitse hieronta.vammas@gmail.com

Copyright © 2021 Hieronta Vammas | Powered by Hieronta Vammas